Patelnia rybna z ryżem i warzywami
Zdrowo i smacznie.

Składniki:
- 400 g łososia
- Sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku,
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 300 g ryżu (paraboiled)
- 2 opakowania szafranu
- 2 listki laurowe
- 800 ml bulionu
- Pieprz cayenne
- 500 g marchewki
- 1 brokuł
Cebulę i czosnek drobno pokroić, usmażyć na łyżce oleju. Dodać ryż, przesmażyć. Dodać szafran i liść laurowy. Wlać bulion. Doprawić solą i pieprzem cayenne, gotować 20 minut. Rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, doprawić solą i pieprzem i smażyć na dużym ogniu ok 1 minuty z każdej strony. Zdjąć.
Marchewkę obrać i pokroić w grube krążki (ok 5 mm), brokuła podzielić na małe różyczki. Na 8 minut przed końcem gotowania do ryżu dodać marchewkę. Brokuły dodać ok. 5 minut przed końcem gotowania, a rybę 1 minutę przed końcem. Gdyby ryż był za suchy, dodać bulionu.