Patelnia warzywna z ziolowymi klopsikami

article cover
Smacznego

Patelnia warzywna z ziolowymi klopsikami

Podawać
PodawaćSmacznego
Dodać klopsy i wszystko razem smaży jeszcze 4-6 minut.
Dodać klopsy i wszystko razem smaży jeszcze 4-6 minut.Smacznego
Doprawić solą i pieprzem. Dodać warzywa i smażyć jeszcze 4 minuty.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać warzywa i smażyć jeszcze 4 minuty.Smacznego
W pozostałym tłuszczu obsmażać ziemniaki przez 5 minut.
W pozostałym tłuszczu obsmażać ziemniaki przez 5 minut. Smacznego
Olej rozgrzać na patelni i obsmażać klopsy przez 6-8 minut ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni.
Olej rozgrzać na patelni i obsmażać klopsy przez 6-8 minut ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni.Smacznego
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki.
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki. Smacznego
Uformować małe kulki.
Uformować małe kulki.Smacznego
Dodać pokrojony szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem, estragonem.
Dodać pokrojony szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem, estragonem.Smacznego
Do mięsa dodać cebulę.
Do mięsa dodać cebulę.Smacznego
Bułkę odcisnąć, wymieszać z mięsem i żółtkiem.
Bułkę odcisnąć, wymieszać z mięsem i żółtkiem. Smacznego
Bułeczkę namoczyć. Cebulę pokroić w kostkę
Bułeczkę namoczyć. Cebulę pokroić w kostkęSmacznego
Cebulę obrać.
Cebulę obrać.Smacznego
Składniki: 1 czerstwa bułka, 1 cebula, 250 g mielonego mięsa wołowego, 1 żółtko, pęczek szczypiorku, łyżeczka suszonego estragonu, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 300 g ziemniaków, 300 g mrożonych włoskich warzyw, zielona pietruszka
Składniki: 1 czerstwa bułka, 1 cebula, 250 g mielonego mięsa wołowego, 1 żółtko, pęczek szczypiorku, łyżeczka suszonego estragonu, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 300 g ziemniaków, 300 g mrożonych włoskich warzyw, zielona pietruszkaSmacznego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?