Patelnia warzywna z ziolowymi klopsikami

Smacznego
Patelnia warzywna z ziolowymi klopsikami

PodawaćSmacznego

Dodać klopsy i wszystko razem smaży jeszcze 4-6 minut.Smacznego

Doprawić solą i pieprzem. Dodać warzywa i smażyć jeszcze 4 minuty.Smacznego

W pozostałym tłuszczu obsmażać ziemniaki przez 5 minut. Smacznego

Olej rozgrzać na patelni i obsmażać klopsy przez 6-8 minut ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni.Smacznego

Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki. Smacznego

Uformować małe kulki.Smacznego

Dodać pokrojony szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem, estragonem.Smacznego

Do mięsa dodać cebulę.Smacznego

Bułkę odcisnąć, wymieszać z mięsem i żółtkiem. Smacznego

Bułeczkę namoczyć. Cebulę pokroić w kostkęSmacznego

Cebulę obrać.Smacznego

Składniki: 1 czerstwa bułka, 1 cebula, 250 g mielonego mięsa wołowego, 1 żółtko, pęczek szczypiorku, łyżeczka suszonego estragonu, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 300 g ziemniaków, 300 g mrożonych włoskich warzyw, zielona pietruszkaSmacznego