Patisony nadziewane

Kup świeże patisony i zrób z nich wyjątkowe danie.
Kup świeże patisony i zrób z nich wyjątkowe danie. 123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 8 średnich patisonów
  • 30 dag mięsa mielonego
  • mała torebka ryżu
  • 1 cebula
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanych ziół (natka, bazylia, oregano, lubczyk)
  • łyżka oleju
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sos sojowy
  • sos chili
  • 10 dag startego żółtego sera
  • szklanka bulionu
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Twoje Imperium
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?