Pęczotto z leśnymi grzybami

W jesiennym menu nie może zabraknąć grzybów w przeróżnej postaci! Polecamy przepis na pożywne pęczotto z kurkami i czipsami z jarmużu.

Pęczotto
Pęczottomateriały prasowe

Sposób przygotowania

1.Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Jarmuż smażyć na głębokim oleju aż będzie chrupiący, osuszyć na papierowym ręczniku i delikatnie posolić.

3. Grzyby pokroić w mniejsze części i obsmażyć na łyżce masła. Doprawić do smaku.

4. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać cebulę z czosnkiem i smażyć aż zmięknie. Dodać pomidory i pęczak. Smażyć przez chwilę. Jak woda odparuje dodać jedną chochelkę bulionu. Za każdym razem jak woda odparuje dodawać kolejną cześć bulionu aż zostanie jedna chochelka. Dodać grzyby i ostatnią porcję bulionu. Dodać grzyby, natkę, rozmaryn i łyżkę masła. Wymieszać i doprawić. Na koniec dodać jarmuż.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas