Reklama

Reklama

Pełna witamin sałatka z pomidorów

Latem króluje na stołach!

Składniki:

  • 1/2 kg dojrzałych pomidorów
  • 1 cebula
  • 12 czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki stołowe posiekanych listków bazylii
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 50 ml oliwy

Przygotowanie:

1. Pomidory pokrój w ćwiartki. Cebulę, oliwki i czosnek drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj, polej oliwą z octem i przyprawami.

Reklama

2. Odstaw do lodówki na ok. 5-6 godzin, by smaki się dobrze "przegryzły".

3. Możesz dodać też inne warzywa: ogórka lub paprykę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje