Pełnoziarniste paluchy drożdżowe z aromatycznymi przyprawami

Idealna, chrupiąca domowa przekąska!

Paluchy drożdżowe
Paluchy drożdżowemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy na gładkie ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

Następnie ciasto dzielimy na 24 równych części. Z każdego kawałka formujemy rulon, składamy na pół i rolujemy.

Układamy na papierze do pieczenia w odstępach i posypujemy przyprawami wedle uznania. Część curry, część papryką, część czosnkiem granulowanym.

Paluchy pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C z termoobiegiem lub 200°C bez termoobiegu.

***

#POMAGAMINTERIA

Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.

W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas