Reklama

Reklama

Penne z klopsikami

Po 2. roku życia.

Składniki

  • 100 g makaronu penne
  • 100 g zmielonej piersi z kurczaka
  • jajko
  • cebula
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • czosnek

1. Cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj.

2. Do mielonego mięsa dodaj pokrojoną cebulę oraz jajko i dokładnie wymieszaj masę.

Reklama

3. Z mięsa uformuj kuleczki i przez ok. 20 min duś je w wodzie.

4. Przecier wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Zalej nim kuleczki z mięsa.

5. Makaron ugotuj w dużej ilości wody i odcedź.

6. Polej kluski sosem z mięsem i posyp tartym serem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje