Reklama

Reklama

Penne z kurczakiem

Do dania możesz podać także inne warzywa.

Składniki

  • 4 porcje makaronu typu penne lub świderków
  • 2 piersi kurczaka
  • 50-60 dag pieczarek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz, olej

Przygotowanie

Makaron ugotować. Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić na osolony wrzątek. Po 2 minutach odcedzić i przelać bardzo zimną wodą.

Reklama

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Piersi kurczaka umyć, oczyścić z błon i żyłek, pokroić na kawałki. Osolić, oprószyć pieprzem, owinąć folią aluminiową i piec przez około 20 minut.

Pieczarki obrać, opłukać, podzielić na duże cząstki i usmażyć na oleju. Szczypiorek posiekać. Odcedzony makaron połączyć z upieczonym kurczakiem, brokułami i pieczarkami. Czosnek rozgnieść z solą, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Polać danie powstałym sosem, posypać szczypiorkiem.

Dowiedz się więcej na temat: penne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje