Penne z pesto rosso picante

Wyśmienite danie dla miłośników włoskiej kuchni

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • Makaron np. Malma Penne Rigate 200 g
  • Pół ząbka czosnku
  • Suszone pomidory w oleju 100 g
  • Parmezan 100 g
  • Orzeszki pinii 20 g
  • Chili pepperoni ¼
  • Sól, cukier, pieprz
  • Oliwa z oliwek
20 min
2 porcje

Sposób przygotowania

1. Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem i pieprzem.

2. Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.

3. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.

Jak szybko zrobić pesto?Interia Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas