Reklama

Reklama

Pesto z pietruszki

Może być wykorzystane jako smarowidło do kanapek, albo dodatek do makaronu. Pesto z pietruszki jest najlepsze!

Składniki

  • duży pęczek natki pietruszki;
  • garść posiekanych orzechów włoskich;
  • łyżka białego sezamu;
  • ząbek czosnku;
  • łyżeczka oregano;
  • 1/3 szklanki oliwy;
  • 1/3 szklanki wody;
  • sok z połówki cytryny.

Umytą i posiekaną natkę wsypujemy do blendera. Dodajemy oliwę, wodę, sok z cytryny, orzechy, sezam, rozdrobniony czosnek i oregano. Powoli i dokładnie blendujemy, aż uzyskamy zadowalającą konsystencje. Pesto łączymy z ciepłym, świeżo ugotowanym makaronem al dente i obiad gotowy. Każde z trzech może być również smacznym dodatkiem do kanapek, dań mięsnych i tych na bazie jaj.

Dowiedz się więcej na temat: Pesto z pietruszki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje