Piaskowiec z porzeczkami

Ciasto z porzeczkami
Ciasto z porzeczkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kostka (20 dag) miękkiego masła
  • 2/3 szkl. cukru
  • rdzeń zeskrobany z 1 laski wanilii
  • 4 jajka
  • 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl. suchego maku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 i 1/2 szkl. czarnych porzeczek
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
12 porcji

Sposób przygotowania

Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?