Pięć kulinarnych pomysłów na karnawałowe spotkania

Przekąska w tempurze
Przekąska w tempurzemateriały prasowe

Salamitki i mini snacki w tempurze

Składniki

  • 1 opakowanie salamitek pleśniowych np. Sokołów
  • 1 opakowanie Mini snacków wędzonych np. Sokołów
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • woda (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, 2 szczypty ostrej papryki
  • warzywa – brokuły, cebula, papryka, pieczarki, rzodkiewki
  • sos słodko-kwaśny

Sposób przygotowania

Kanapki
Kanapkimateriały prasowe

Finezyjna kanapka

Składniki

  • 1 opakowanie Salami chips np. Sokołów
  • 3 sucharki
  • 1 nieduże awokado (1 łyżka soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, mielone płatki chili, sól himalajska)
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 5 podgrzybków marynowanych
  • 1 garść listków pietruszki ozdobnej
  • kilka kropli oleju lnianego

Sposób przygotowania

Quesadillas
Quesadillasmateriały prasowe

Quesadilla z szynką

Składniki

  • Szynka np. Basiuni Sokołów
  • 2 szt. tortilli
  • 200 g sera żółtego
  • miks papryk
  • cebula

Sposób przygotowania

Przepis na quesadillas z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Wrapy
Wrapymateriały prasowe

Vege wrapy

Składniki

  • 1 op. tortilli
  • Hummus Premium „Z gruntu dobre”
  • 1 marchewka
  • 1 ogórek
  • 1 cebula

Sposób przygotowania

Roladki z tortilli z łososiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Arancini
Arancinimateriały prasowe

Arancini z pasty warzywnej z kabanosami

Składniki

  • 1 opakowanie Kabanosów polskich lub francuskich np. Sokołów
  • 1 opakowanie dowolnej pasty warzywnej „Z gruntu dobre”
  • 2 szalotki
  • bułka tarta
  • 1 rozmącone jajko
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymZmysłowe smakiInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?