Pieczarki faszerowane
Składniki: 500 g dużych pieczarek, pół łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki oleju, pół pęczka natki pietruszki, 150 g wędzonego boczku, 350 g mięsa z pieczonego kurczaka, sól i pieprz czarny mielony do smaku.

Pieczarki czyścimy, myjemy i osuszamy. Nóżki odcinamy. Cebulę obieramy i siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i szklimy na niej cebulę. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, smażymy razem przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Boczek kroimy w kosteczkę, przesmażamy na suchej patelni. Mięso kurczaka kroimy na paseczki. Natkę płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z przesmażonymi pieczarkami.
Kapelusze pieczarek smarujemy cienko olejem. Wnętrze faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, najlepiej na aluminiowej tacce i pieczemy 15 do 20 minut.