Pieczarki z nadzieniem
Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.

Składniki:
- 16 dużych pieczarek
- puszka dowolnej fasoli
- 3 drobno pokrojone cebulki dymki
- Bakłażan
- łyżka oliwy
- 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
- 100 g rozgniecionego widelcem sera feta
- 2/3 szklanki startego żółtego sera
Przygotowanie:1. Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Pieczarki opłucz (lub obierz w razie potrzeby), osusz, odetnij nóżki.
2. Pokrój drobno bakłażan i nóżki pieczarek, uduś je na łyżce oliwy i odrobinie wody.
3. Wymieszaj fasolę z puszki, dymki, natkę, fetę, bakłażana i nóżki pieczarek oraz połowę żółtego sera. Nałóż farsz do kapeluszy pieczarek. Posyp resztą żółtego sera.
4. Wstaw pieczarki do piekarnika i piecz 20 minut lub do czasu, gdy pieczarki się zrumienią, a ser roztopi. Podawaj natychmiast.