Reklama

Reklama

Pieczarki z nadzieniem

Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.

Składniki:

  • 16 dużych pieczarek
  • puszka dowolnej fasoli
  • 3 drobno pokrojone cebulki dymki
  • Bakłażan
  •  łyżka oliwy
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  •  100 g rozgniecionego widelcem sera feta
  • 2/3 szklanki startego żółtego sera

Reklama

Przygotowanie:1. Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Pieczarki opłucz (lub obierz w razie potrzeby), osusz, odetnij nóżki.

2. Pokrój drobno bakłażan i nóżki pieczarek, uduś je na łyżce oliwy i odrobinie wody.

3. Wymieszaj fasolę z puszki, dymki, natkę, fetę, bakłażana i nóżki pieczarek oraz połowę żółtego sera. Nałóż farsz do kapeluszy pieczarek. Posyp resztą żółtego sera.

4. Wstaw pieczarki do piekarnika i piecz 20 minut lub do czasu, gdy pieczarki się zrumienią, a ser roztopi. Podawaj natychmiast.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje