Pieczarki z serem
Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.
Składniki dla 4 osób:
- 8 dużych pieczarek
- 10 dag sera feta
- 2 średnie pomidory
- kilka gałązek tymianku
- grubo mielony pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj.
2. Farszem napełniaj pieczarki. Każdą zawiń w folię aluminiową, piecz 15 minut na grillu. Podawaj z tymiankiem.
Wypróbuj: Pieczarki możesz faszerować tym, co lubisz najbardziej. Może to być duszone mielone mięso z posiekanymi kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem.
Czas przygotowania: ok. 40 minut