Pieczarkowa smażonka
Dla miłośników potraw z drobiu

Składniki
- 40 dag piersi z indyka
- 10 dag pieczarek
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 łyżka musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka suszonego tymianku
- szczypta mielonej, ostrej papryki
- sól
- 1/2 szkl. bulionu
- szczypiorek do dekoracji
2-3 porcji
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałeczki. Wymieszaj z musztardą, tymiankiem, szczyptą soli i papryką. Pieczarki umyj, osusz. Pokrój na plasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy lekko zbrązowieją, dodaj masło. Kiedy się rozpuści, dołóż mięso. Przemieszaj i smaż ok. 15 minut. 2. Podlej 1/2 szkl. bulionu i duś 10 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem i natką.