Pieczarkowo-serowe placki

Te placki zachwycą nie tylko domowników, ale także gości. Smakują wspaniale!

Smakują wspaniale
Smakują wspaniale 123RF/PICSEL

Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do deko-racji). Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać.

Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać olej.

Nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Danie podawać na liściach sałaty z kilkoma grubo pokrojonymi plastrami odłożonego pomidora.

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas