Reklama

Reklama

​Pieczeń z mięsa mielonego

Przepis Sary La Fountain - na 5-6 porcji.

Składniki

  • 1 kg mieszanego mięsa mielonego (wołowina/wieprzowina)
  • 1 jajko
  • 100 ml śmietany
  • 100 ml bułki tartej
  • 2,5 łyżki musztardy z Dijon
  • 2 łyżki keczupu chili
  • 1,5 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki rozmarynu
  • pół łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 300 g bekonu

Przygotowanie:

Reklama

Posiekaj rozmaryn i utrzyj chrzan.

W misce połącz wszystkie składniki oprócz bekonu. Przełóż mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj w bochenek. Zawiń w paski bekonu.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 40 minut. Zwiększ temperaturę do 240 st. C i piecz jeszcze 15-20 minut.

Propozycja podania: podawaj pieczeń z brukselką i puree ziemniaczanym.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje