Pieczone jabłko z nadzieniem (po 18. miesiącu)

Twoje dziecko nie lubi owoców? Chcesz go zachęcić do zjedzenia ich, przygotuj danie w atrakcyjnej formie. Na pewno da się skusić.

Pieczone jabłka smakują doskonale.
Pieczone jabłka smakują doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 średniej wielkości jabłko,
  • 1 łyżka płatków owsianych,
  • 1 łyżeczka rodzynek,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • szczypta cynamonu.

Przygotowanie:

Zetnij wierzch jabłka i łyżeczką wyjmij gniazdo nasienne. Zmieszaj płatki z miodem i rodzynkami, dopraw cynamonem i wypełnij owoc. Zapiekaj ok. 30 min w 180ºC.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas