Reklama

Reklama

Pieczone klopsiki wołowe

Klopsiki najlepiej smakują maczane w jogurcie naturalnym wymieszanym z posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi, listkami świeżej mięty, przyprawionym solą i czarnym pieprzem.

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny lub jagnięciny
  • cebula
  • po 1/4 łyżeczki cynamonu i ziela angielskiego
  • po 50 g migdałów ze skórką i rodzynek sułtanek
  • olej arachidowy
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku

Reklama

Przygotowanie:

1. Obierz i zetrzyj na grubej tarce cebulę. Posiekaj migdały i rodzynki. Wymieszaj w dużej misce mięso oraz pokrojone cebulę, migdały, rodzynki. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.

2. Uformuj z mięsa kulki wielkości orzecha włoskiego (po 20 g każda). Ułóż je w brytfannie i polej olejem arachidowym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. C i piecz 8-10 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje