Pieczone pierogi z warzywami

Pierogi ze szpinakiem
Pierogi ze szpinakiem123RF/PICSEL

Koperty ze szpinakiem

Składniki

  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego (bez laktozy)
  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 20 dag fety (bez laktozy)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 żółtko do posmarowania

Sposób przygotowania

Calzone z papryką
Calzone z papryką123RF/PICSEL

Calzone z papryką

Składniki

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 op. suszonych drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 op. ricotty 1 duża
  • kulka mozzarelli 1 papryka
  • 1 mała cukinia
  • 4 ząbki czosnku
  • po 1 łyżeczce słodkiej papryki i oregano
  • sól
  • pieprz
  • sezam

Sposób przygotowania

Pierogi z groszkiem
Pierogi z groszkiem123RF/PICSEL

Samosy z zielonym groszkiem

Składniki

  • 1 i 1/2 szkl. mąki z ciecierzycy
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • sól
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu

- farsz

  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • po 1/2 szkl. ciecierzycy i zielonego
  • groszku z puszki
  • mały kawałek imbiru
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki papryki chili w proszku
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania

Poduszeczki nadziewane
Poduszeczki nadziewane123RF/PICSEL

Poduszeczki nadziewane

Składniki

  • 1 i 1/3 szkl. mąki orkiszowej ew. pszennej
  • 12 dag masła
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
  • 3 średnie ziemniaki
  • 15 tłustego twarogu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko oraz 1 łyżka mleka do posmarowania pierożków

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?