Pieczone racuchy

Pyszne placuszki warzywne.

Placki warzywne z mozzarellą
Placki warzywne z mozzarellą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Gotuj je ok. 20 minut w lekko posolonym wrzątku. Potem odcedź, osącz. Przełóż do miseczki. Od razu rozgnieć widelcem i odłóż do przestudzenia. Następnie dosyp kaszkę i bułkę tartą. Dodaj olej, sok z cytryny, posiekane zioła i przyprawy. Dobrze wyrób. 

2. Z masy uformuj 12 placuszków. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 30 minut w 180 st. Pomidory i mozzarellę pokrój na 12 plasterków. W połowie czasu pieczenia racuchy przewróć, rozłóż na nich ser oraz pomidory. Gotowe danie udekoruj.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas