Pieczony indyk

Filet w plastrach
Filet w plastrach123RF/PICSEL

Pomarańczowy filet

Składniki

  • 80 dag fileta z indyka
  • sól

- marynata

  • 5 łyżek dżemu pomarańczowego
  • 3/4 pomarańczowego
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3 łyżki masła
  • mielona ostra papryka
  • suszony tymianek
  • 2 łyżeczki startego imbiru

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymZmysłowe smakiInteria.tv
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa123RF/PICSEL

Udziec czosnkowy

Składniki

  • 1 duży udziec indyka (ok. 1 kg) 1 główka + 4 ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek oleju
  • spora szczypta startej skórki cytrynowej
  • suszony majeranek
  • mielony kminek
  • mielona słodka papryka w proszku
  • 60 dag brukselki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?