Pieczony łosoś

Pieczony łosoś
Pieczony łosośmateriały prasowe

Składniki

  • 1 kg filetu z łososia
  • 1-2 łyżki koperku
  • 300 ml śmietany
  • 1-2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu

Składniki

na sos

  • 2 łyżeczki czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 0,5-1 łyżka soli morskiej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny

Składniki

- warzywa

  • 3 cebule
  • 350 g ziemniaków
  • 1 fenkuł
  • 1 por
  • 1 pasternak

Przygotowanie:

Łosoś miętowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?