Reklama

Reklama

Pieczony łosoś z ogórkowym spaghetti

Wygląda apetycznie. Koniecznie spróbuj!

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 800 g filetu z łososia, ze skórą
  • 2 cytryny pokrojone w plasterki
  • łyżeczka świeżego tymianku
  • sól, pieprz
  • 2 duże ogórki, tzw. węże
  • pęczek rzodkiewek pokrojonych
  • SOS JABŁKOWY
  • 3 łyżki oliwy łyżka soku wyciśniętego z cytryny
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 150 st. C. Łososia pokrój na 6 kawałków. Przypraw je do smaku, posyp tymiankiem. Każdą porcję zawiń oddzielnie w papier do pieczenia razem z plasterkami cytryny. 

2. Ułóż rybę w żaroodpornym półmisku i włóż do piekarnika. Piecz 30 minut.  

3. Przełóż wszystkie składniki sosu  do małego słoika, zakręć i potrząsając, dokładnie wymieszaj.  

4. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w cieniutkie paseczki, najlepiej tzw. mandoliną do krojenia warzyw. 

5. Na półmisku ułóż rzodkiewki, a na nich upieczonego łososia. Na wierzchu umieść ogórkowe spaghetti. Skrop sosem. Od razu podawaj. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje