Pieczony łosoś z ogórkowym spaghetti

Wygląda apetycznie. Koniecznie spróbuj!

Pieczony łosoś
Pieczony łosoś123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 150 st. C. Łososia pokrój na 6 kawałków. Przypraw je do smaku, posyp tymiankiem. Każdą porcję zawiń oddzielnie w papier do pieczenia razem z plasterkami cytryny. 

2. Ułóż rybę w żaroodpornym półmisku i włóż do piekarnika. Piecz 30 minut.  

3. Przełóż wszystkie składniki sosu  do małego słoika, zakręć i potrząsając, dokładnie wymieszaj.  

4. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w cieniutkie paseczki, najlepiej tzw. mandoliną do krojenia warzyw. 

5. Na półmisku ułóż rzodkiewki, a na nich upieczonego łososia. Na wierzchu umieść ogórkowe spaghetti. Skrop sosem. Od razu podawaj.

Łosoś w cieście – szybki przepisInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas