Pieczony łosoś z ogórkowym spaghetti
Wygląda apetycznie. Koniecznie spróbuj!
Sposób przygotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 150 st. C. Łososia pokrój na 6 kawałków. Przypraw je do smaku, posyp tymiankiem. Każdą porcję zawiń oddzielnie w papier do pieczenia razem z plasterkami cytryny.
2. Ułóż rybę w żaroodpornym półmisku i włóż do piekarnika. Piecz 30 minut.
3. Przełóż wszystkie składniki sosu do małego słoika, zakręć i potrząsając, dokładnie wymieszaj.
4. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w cieniutkie paseczki, najlepiej tzw. mandoliną do krojenia warzyw.
5. Na półmisku ułóż rzodkiewki, a na nich upieczonego łososia. Na wierzchu umieść ogórkowe spaghetti. Skrop sosem. Od razu podawaj.