Pieczony łosoś z ogórkowym spaghetti
Wygląda apetycznie. Koniecznie spróbuj!

Składniki
- 800 g filetu z łososia, ze skórą
- 2 cytryny pokrojone w plasterki
- łyżeczka świeżego tymianku
- sól, pieprz
- 2 duże ogórki, tzw. węże
- pęczek rzodkiewek pokrojonych
- SOS JABŁKOWY
- 3 łyżki oliwy łyżka soku wyciśniętego z cytryny
- 2 łyżki soku jabłkowego
- szczypta soli
6 porcji
Sposób przygotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 150 st. C. Łososia pokrój na 6 kawałków. Przypraw je do smaku, posyp tymiankiem. Każdą porcję zawiń oddzielnie w papier do pieczenia razem z plasterkami cytryny. 2. Ułóż rybę w żaroodpornym półmisku i włóż do piekarnika. Piecz 30 minut. 3. Przełóż wszystkie składniki sosu do małego słoika, zakręć i potrząsając, dokładnie wymieszaj. 4. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w cieniutkie paseczki, najlepiej tzw. mandoliną do krojenia warzyw. 5. Na półmisku ułóż rzodkiewki, a na nich upieczonego łososia. Na wierzchu umieść ogórkowe spaghetti. Skrop sosem. Od razu podawaj.