Pieczony łosoś z posypką

Pomysł na lekki obiad.

Rybę podaj z sałatką
Rybę podaj z sałatką123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 porcje łososia po 150 g
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki dowolnych orzechów
  • łyżka masła
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sałatka:

  • po szklance bobu i zielonego groszku
  • 1/2 szklanki dowolnych ziół
  • łyżka oliwy
  • łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

1. Na posypkę zmiksuj masło z bułką tartą, czosnkiem i orzechami.

2. Pokrój cebule w plastry. Ułóż je w formie. Umieść na nich łososia i posmaruj jego wierzch posypką. Piecz 20 minut (w temp. 200 st. C).

3. Ugotuj w osolonej wodzie bób i groszek (10 minut). Odcedź, skrop oliwą i sokiem, posyp ziołami.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas