Reklama

Reklama

Pieczony rostbef z gruszką

Danie mięsne z owocową nutką

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1,5 kg rostbefu
  • 100 ml słodkiego wina
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • rozmaryn świeży lub suszony
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 2 gruszki
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, przełóż do głębokiego naczynia. Zalej winem, octem i oliwą. Dodaj posiekany czosnek, rozmaryn i pieprz. Odstaw na noc do lodówki.  

2. Oczyść mięso z marynaty, natrzyj solą i podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Włóż do torebki do pieczenia lub naczynia kamionkowego. Piecz 30 minut w temp. 200 st. C. 3 Po wyjęciu z pieca owiń mięso folią aluminiową. Gdy wystygnie, pokrój na plastry. Podawaj z duszoną gruszką oraz ugotowaną fasolką szparagową.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje