Piernik z karmelizowanymi gruszkami i migdałami

Piernik
Piernikmateriały prasowe

Składniki

  • 75 g Migdałów w płatkach np. Bakalland
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju
  • 3 jaja
  • 3 łyżki kakao
  • 4 gruszki
  • 300 ml półsłodkiego białego wina
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia np. Delecta
  • 1 opakowanie Przyprawy do piernika np. Delecta
  • 1 opakowanie Polewy o smaku ciemnej czekolady np. Delecta

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sernik z nutą piernikowąINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?