Pierogi po góralsku

Pierogi po góralsku
Pierogi po góralsku123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 żółtka wiejskich jajek od kury karmionej tradycyjnie
  • 2 łyżki masła
  • sól

- farsz:

  • 300 g białej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 300 g bryndzy,
  • 1 wiejskie jajko od kury karmionej tradycyjnie
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

- dodatkowe:

  • ciepła woda
  • masło
60 pierogów

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Wiosna wege"
Okładka książki "Wiosna wege"materiały prasowe
Telewizja IPTV czy OTT. Co wybrać?
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?