Pierogi ruskie z roszponką

Jeszcze lepsze od tradycyjnych

Pierogi
Pierogi 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso ugotuj w posolonej wodzie. Ziemniaki i marchewkę obierz, ugotuj osobno w posolonym wrzątku. Potem marchewkę i mięso pokrój, a ziemniaki i ser zmiel. Roszponkę posiekaj. Dodaj ją do masy ziemniaczanej wraz z mięsem i marchewką. Przypraw. 

2. Z mąki i 3/4 szkl. wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Wytnij kwadraty. Nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w posolonym wrzątku. Masło stop, polej nim pierogi. Posyp tymiankiem i słonecznikiem. Udekoruj roszponką i marchewką

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas