Reklama

Reklama

Pierogi z kaszą i twarogiem

Miłość do pierogów warto pielęgnować. Na przykład eksperymentując z farszem. Mieszanka wiejskiego twarogu z paloną kaszą gryczaną, z powodzeniem zastąpi klasyczne ruskie.

Składniki

  • ciasto na pierogi z ulubionego przepisu
  • szklanka gotowanej kaszy gryczanej palonej
  • 20 dag wiejskiego twarogu
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło

Kaszę zagotować na sypko. Jeśli to możliwe, najlepiej na parze. 

Cebulę pokroić w paseczki, zeszklić na maśle. 

Twaróg (najlepiej półtłusty, bez dodatków) rozgnieść widelcem, przyprawić.

Wszystkie składniki połączyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa w celu uzyskania jednolitej masy. 

Łyżeczkę farszu wielkości orzecha włoskiego nakładać na wykrojone szklanką części ciasta, zagniatać. Wrzucać na wrzątek.

Idealnie smakują z dodatkiem gęstej śmietany

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje