Pierogi z kaszą i twarogiem
Miłość do pierogów warto pielęgnować. Na przykład eksperymentując z farszem. Mieszanka wiejskiego twarogu z paloną kaszą gryczaną, z powodzeniem zastąpi klasyczne ruskie.

Składniki
- ciasto na pierogi z ulubionego przepisu
- szklanka gotowanej kaszy gryczanej palonej
- 20 dag wiejskiego twarogu
- cebula
- sól
- pieprz
- masło
Kaszę zagotować na sypko. Jeśli to możliwe, najlepiej na parze. Cebulę pokroić w paseczki, zeszklić na maśle. Twaróg (najlepiej półtłusty, bez dodatków) rozgnieść widelcem, przyprawić.Wszystkie składniki połączyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa w celu uzyskania jednolitej masy. Łyżeczkę farszu wielkości orzecha włoskiego nakładać na wykrojone szklanką części ciasta, zagniatać. Wrzucać na wrzątek.
Idealnie smakują z dodatkiem gęstej śmietany
***Zobacz także:Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program