Pierogi z kaszą i twarogiem

Miłość do pierogów warto pielęgnować. Na przykład eksperymentując z farszem. Mieszanka wiejskiego twarogu z paloną kaszą gryczaną, z powodzeniem zastąpi klasyczne ruskie.

Pierogi z twarogiem i kaszą gryczaną
Pierogi z twarogiem i kaszą gryczaną123RF/PICSEL

Kaszę zagotować na sypko. Jeśli to możliwe, najlepiej na parze. 

Cebulę pokroić w paseczki, zeszklić na maśle. 

Twaróg (najlepiej półtłusty, bez dodatków) rozgnieść widelcem, przyprawić.

Wszystkie składniki połączyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa w celu uzyskania jednolitej masy. 

Łyżeczkę farszu wielkości orzecha włoskiego nakładać na wykrojone szklanką części ciasta, zagniatać. Wrzucać na wrzątek.

Idealnie smakują z dodatkiem gęstej śmietany

"Ewa gotuje": Carpaccio z półgęskaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas