Reklama

Reklama

Pierogi z łososiem

Prawdziwa gratka dla miłośników pierogów. Idealnie sprawdzą się również na bardziej uroczysty obiad.

Czas przyrządzenia: 65-70 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki - ciasto:

  • 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 2-3 łyżki oleju
  • ok. 2/3 szkl. gorącej wody
  • sól

Składniki - farsz:

  • 20 dag ricotty
  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 30 dag filetu z łososia
  • trochę soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

1. Farsz: szpinak (bez rozmrażania) smaż, aż wyparuje prawie cały płyn. Wymieszaj go z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wystudź. Łososia skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą. Smaż 5 minut na oleju. Rybę rozgnieć widelcem, połącz ze szpinakiem i serem. Farsz przypraw solą i pieprzem.

2. Składniki ciasta zagnieć. Podziel je na porcje. Każdą rozwałkuj. Placki potnij na prostokąty. Nałóż porcje farszu. Złóż na pół. Zlep brzegi. Ugotuj w posolonym wrzątku (razem 15-20 minut).

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Dowiedz się więcej na temat: pierogi

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy