Reklama

Reklama

Pierożki krucho-drożdżowe

Świetne jako przystawka lub dodatek do barszczu!

Składniki:

Reklama

FARSZ:

  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 20 dag mięsa drobiowego
  • cebula, przyprawa do wieprzowiny
  • olej

CIASTO:

  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 dag drożdży
  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • pół kostki masła
  • sól
  • sezam

PRZYGOTOWANIE:

1. Farsz: mięsa ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do mięs, przypraw.

2. Ciasto: śmietanę połącz z drożdżami i szczyptą soli. Dodaj mąkę i masło, wyrób. Chłodź godzinę. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż farsz, zlep. Pierożki posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem. Piecz 20 min w 180°C.

Dowiedz się więcej na temat: farsz | ciasto | przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje