Pierś kurczaka w szynce

Mięso z kurczaka często gości na naszych stołach. Nic dziwnego: łatwo je przygotować i można to zrobić na setki sposobów. Co powiecie na piersi kurczaka w takiej odsłonie?

Pierś kurczaka w szynce
Pierś kurczaka w szynce123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Piersi opłucz, przekrój na 6 filetów. Każdy ułóż na desce i delikatnie rozbij. Natrzyj solą oraz pieprzem, posyp suszonym oregano i bazylią.

2. Na połówce każdego płata mięsa rozłóż osączoną i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Przykryj resztą mięsa, tworząc pakieciki.

3. Każdy pakiecik owiń szynką lub boczkiem, zepnij.

4. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą. Włóż mięso. Piecz 45 min w 180ºC. Ozdób szałwią.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas