Reklama

Reklama

Pierś kurczaka w szynce

Mięso z kurczaka często gości na naszych stołach. Nic dziwnego: łatwo je przygotować i można to zrobić na setki sposobów. Co powiecie na piersi kurczaka w takiej odsłonie?

Czas przyrządzenia: ok. 60 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 3 piersi kurczaka
  • 12,5 dag mozzarelli
  • sól
  • po łyżeczce suszonego oregano i bazylii, pieprz
  • 6 plastrów szynki dojrzewającej lub surowego boczku
  • liście szałwii
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Piersi opłucz, przekrój na 6 filetów. Każdy ułóż na desce i delikatnie rozbij. Natrzyj solą oraz pieprzem, posyp suszonym oregano i bazylią.

2. Na połówce każdego płata mięsa rozłóż osączoną i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Przykryj resztą mięsa, tworząc pakieciki.

3. Każdy pakiecik owiń szynką lub boczkiem, zepnij.

4. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą. Włóż mięso. Piecz 45 min w 180ºC. Ozdób szałwią.

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: pierś kurczaka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje