Pierś kurczaka z ananasem i bananami

Odrobina egzotyki na twoim stole.

article cover
INTERIA.PL

Przypraw pierś kurczaka solą i pieprzem, a następnie obsmażaj na patelni po cztery minuty z każdej strony. Pokrój brokuły i zanurz we wrzącej posolonej wodzie na około 4 minuty. Drobno posiekaj zieloną cebulkę. Umyj rukolę i drobno pokrój. Obierz i pokrój pomarańcze. Obierz banany i pokrój na drobne kawałki. Następnie pokrop je sokiem z cytryny. Pokrój pierś kurczaka na kawałki i wszystkie składniki zmieszaj.

Pokrój ananasa wraz z zieloną częścią na ćwiartki. Odetnij od ćwiartek łodygę. Oddziel miąższ od skórki i pokrój go w kostkę. Zmieszaj kostki ananasowe z pozostałymi składnikami.

Do sosu: zmieszaj majonez z musztardą, sokiem z pomarańczy, solą i pieprzem.

Podawaj sałatkę w łódeczkach ananasowych. Na koniec polej łódeczki sosem.

Przepis Chiquita

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas