Piersi Kurczaka Zagrodowego z kuskusem, rosołem bazyliowym

Nie masz pomysłu na obiad? Taki okaże się strzałem w dziesiątkę!

Pierś z kurczakiem
Pierś z kurczakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Kurczaka Zagrodowego marynujemy w soli, ziołach i skórce z cytryny. Zamarynowanego smażymy na złoty kolor na oliwie z masłem, dopiekamy ewentualnie w piekarniku.

Wodę zagotowujemy z solą i sokiem z cytryny. Wodą zalewamy kuskus dodajemy niedużą ilość oleju i odstawiamy, aby kasza napęczniała. Po 6-7 minutach widelcem rozdzielamy kaszę na pojedyncze ziarna.

Natkę, bazylię, ser dojrzewający miksujemy, dodajemy masło. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy solą. Łączymy z kuskusem, podlewamy niedużą ilością bulionu. Kurczaka Zagrodowego podajemy na kuskusie na zielono, najlepiej w głębokim talerzu.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas