Piętrowa pokusa na herbatnikach
Tej pokusie mało kto będzie w stanie się oprzeć! Świetny pomysł na ciasto "last minute", bo przygotujesz je w niecałe pół godziny. Nie napracujesz się, a efekt "wow"gwarantowany!
Sposób przygotowania:
1. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Połącz z usztywniaczem do bitej śmietany. Masę kajmakową podgrzej lub rozmiksuj. Prostokątną formę wyłóż pergaminem. Ułóż warstwę herbatników.
2. Połowę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, polej spód z herbatników. Nałóż część bitej śmietany i warstwę posmarowanych masą kajmakową herbatników. Ponownie nałóż bitą śmietanę. Powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Ciasto ozdób resztą czekolady, odłóż do schłodzenia.