Reklama

Reklama

Piętrowa pokusa na herbatnikach

Tej pokusie mało kto będzie w stanie się oprzeć! Świetny pomysł na ciasto "last minute", bo przygotujesz je w niecałe pół godziny. Nie napracujesz się, a efekt "wow"gwarantowany!

Czas przyrządzenia: 25 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 1/2 l kremówki 36 proc
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 op. usztywniacza do bitej śmietany
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 40 dag herbatników maślanych
  • 20 dag gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

1. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Połącz z usztywniaczem do bitej śmietany. Masę kajmakową podgrzej lub rozmiksuj. Prostokątną formę wyłóż pergaminem. Ułóż warstwę herbatników. 

2. Połowę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, polej spód z herbatników. Nałóż część bitej śmietany i warstwę posmarowanych masą kajmakową herbatników. Ponownie nałóż bitą śmietanę. Powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Ciasto ozdób resztą czekolady, odłóż do schłodzenia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje