Pikantna rolada z mielonym mięsem

Wydają się pracochłonnym daniem. My przekonujemy, że tak nie jest. Mięsne, warzywne i rybne rolady efektownie urozmaicą menu rodzinnych spotkań.

Rolada z ciasta filo
Rolada z ciasta filo123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę piekarnika papierem do pieczenia.

2. Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj orientalne przyprawy i płatki chilli. Wymieszaj i smaż przez chwilę. Dodaj mielone mięso i smaż, mieszając, 4-5 minut. Usuń tłuszcz, który się wytopił,następnie dodaj jarmuż, żurawiny i orzechy. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudź, po czym dodaj jajko i wymieszaj. 

3. Rozłóż płaty ciasta jeden na drugim, spryskując je kolejno oliwą. Wyłóż mięso na ciasto i zwiń roladę. Włóż do piekarnika, posmaruj resztą oliwy i oprósz przyprawami. Piecz 25-30 minut. Podaj z ogórkiem i cząstkami cytryny.

Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas