Pikantna tarta

Szybka w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Doskonale sprawdzi się na obiad.

Tarta
Tartamateriały prasowe

Sposób przygotowania

Ciasto wyłóż na dno formy do tarty. Przykryj drugą formą i wysyp na nią np. groch - tak, aby obciążyć ciasto - w ten sposób pozostanie płaskie. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. W tym czasie wymieszaj ricottę z posiekanym szczypiorkiem, parmezanem i pastą harissa. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Masę serową wyłóż na tarte, wyrównaj, a na jej wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Piecz przez ok. 20 minut. Upieczoną tarte posyp natką pietruszki.

Smacznego!

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas