Reklama

Reklama

Pikantna tarta

Szybka w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Doskonale sprawdzi się na obiad.

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Pasta harissa marki np. Sandra
  • Ser ricotta
  • Szczypiorek
  • Pomidorki koktajlowe
  • Tarty parmezan
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ciasto wyłóż na dno formy do tarty. Przykryj drugą formą i wysyp na nią np. groch - tak, aby obciążyć ciasto - w ten sposób pozostanie płaskie. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. W tym czasie wymieszaj ricottę z posiekanym szczypiorkiem, parmezanem i pastą harissa. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Masę serową wyłóż na tarte, wyrównaj, a na jej wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Piecz przez ok. 20 minut. Upieczoną tarte posyp natką pietruszki.

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje