Pikantne babeczki
Wykwintna przystawka z łososiem i rukolą.

Składniki na 8 porcji:
- 8 jajek, - 8 gotowych babeczek z kruchego ciasta, - szklanka wędzonego łososia pokrojonego w kostkę, - 1/3 szklanki majonezu, - 2 łyżki czerwonego kawioru, - 2 pęczki szczypiorku, - oliwki faszerowane papryką, - rukola, - sól, - pieprz, - 1/3 szklanki octu spirytusowego, - plasterki cytryny lub limonki
Przygotowanie:
1. Zagotuj 1 l wody z octem, posól. Do gotującej się, ale nie wrzącej wody włóż łyżkę cedzakową. Na nią wbijaj po 1 jajku i gotuj, aż się zetnie. Wyjmij, ostudź. 2. Łososia wymieszaj z majonezem. Do każdej z babeczek włóż po listku rukoli i po porcji łososia. Na tym ułóż jajko. Udekoruj kawiorem i plasterkami oliwek. 3 .Równo przytnij opłukany szczypiorek. Wyłóż nim podłużny półmisek. Na tym ustaw babeczki. Podaj z plasterkami cytryny do skrapiania przekąski. Czas przygotowania 30 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!