Pikantne kąski z anyżem

Przekąska idealna na zimę

Śledzie w zalewie
Śledzie w zalewie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Filety śledziowe mocz przez mniej więcej 12 godzin. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wrzuć gwiazdki anyżu oraz wszystkie ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Mieszając, smaż przyprawy około minuty. Zdejmij z patelni. Składniki zalewy zagotuj, przestudź. Wymoczone filety osusz, pokrój na kawałeczki. Ułóż w słoiku, przekładając je cebulą, ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego oraz listkami laurowymi i anyżem. Zalej marynatą. Słoik zakręć. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 dni.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas