Reklama

Reklama

Pikantny paprykarz

Dzisiaj danie na wzór kuchni azjatyckiej. Jest pikantne, rozgrzewające i smaczne!

Reklama

Składniki

  • 1/2 kg piersi z indyka,
  • 3 pomidory,
  • 1 świeża papryczka chilli,
  • 1/2 dużej papryki czerwonej, zielonej i żółtej,
  • 2 cebule,
  • suszone zioła,
  • pieprz,
  • imbir,
  • odrobina majeranku,
  • sól,
  • ząbek czosnku,
  • oliwa.

Sposób przygotowania:

Mięso z indyka płuczemy, kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na oliwie, przekładamy do rondla. Pomidory i paprykę płuczemy, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i wraz z pomidorami i papryką podsmażamy na patelni. Wszystko przekładamy do rondla, dolewamy 2 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu. Podajemy jako dodatek do ryżu.

Dowiedz się więcej na temat: Paprykarz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje