Pikantny paprykarz
Dzisiaj danie na wzór kuchni azjatyckiej. Jest pikantne, rozgrzewające i smaczne!

Składniki
- 1/2 kg piersi z indyka,
- 3 pomidory,
- 1 świeża papryczka chilli,
- 1/2 dużej papryki czerwonej, zielonej i żółtej,
- 2 cebule,
- suszone zioła,
- pieprz,
- imbir,
- odrobina majeranku,
- sól,
- ząbek czosnku,
- oliwa.
Sposób przygotowania:
Mięso z indyka płuczemy, kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na oliwie, przekładamy do rondla. Pomidory i paprykę płuczemy, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i wraz z pomidorami i papryką podsmażamy na patelni. Wszystko przekładamy do rondla, dolewamy 2 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu. Podajemy jako dodatek do ryżu.