Pikantny placek

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg włoskiej kapusty
  • 2 cebule
  • po 20 dag pieczonego schabu i boczku
  • 7-8 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka bulionu w proszku
  • 15 dag twarogu
  • 6 łyżek mleka
  • 30 dag mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag śmietany kremówki
  • 8 jajek
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • trochę tłuszczu do formy
8 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?