Pikantny placek

Smaczny i sycący

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Pieczone mięso pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebule, usmaż je na szklisto. Dołóż kapustę oraz mięso. Duś pod przykryciem 15 minut. Pod koniec dodaj bulion, sól i pieprz. 

2. Z mąki, mleka, 6 jajek, proszku, twarogu i pozostałego oleju zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Spód posyp tartą bułką. Kapustę z mięsem osącz. Wymieszaj ze śmietaną oraz 2 jajkami. Przełóż do formy. Posyp startym żół- tym serem. Piecz godzinę w temperaturze 175 st.

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas