Piknikowe tartaletki na słono z kiełbaską

Pożywne, a przede wszystkim smaczne i ciekawsze od zwykłych kanapek, na pewno skradną niejedne serca i żołądki.

Tartaletki
Tartaletkimateriały prasowe

Mąkę przesiać, a następnie zagnieść z żółtkiem, pokrojonym masłem, śmietaną i solą, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto owinąć folią i włożyć na 15 min do zamrażalnika. Kiełbaski i mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe na ćwiartki. Śmietanę wymieszać z białkiem, doprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem. Wysmarowane tłuszczem foremki tartaletek wyłożyć cienką warstwą ciasta. Piec 10 min w temperaturze 200 stopni. Następnie wyjąć foremki i wypełnić je kiełbasą, pomidorkami i mozzarellą. Całość zalać śmietaną z białkiem, a następnie ponownie umieścić w piekarniku na 15 min. Tartaletki można podawać na ciepło lub zimno, z delikatnym sosem czosnkowym oraz świeżą bazylią.

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas