Pita ziołowo-paprykowa

Oto propozycja na wspaniałą i łatwą w przygotowaniu potrawę fit Konrada Gacy, która doskonale sprawdzi się na majówkowej wycieczce lub pikniku. Poczęstuj rodzinę i znajomych. Razem cieszcie się zdrowym i pysznym posiłkiem w stylu fit!

Pita
Pitamateriały prasowe

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z drożdżami. Bardzo powoli wlewamy 100 ml letniej wody i zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki zaczną się ze sobą łączyć i cała woda zostanie wlana,dodajemy do ciasta przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekane drobno zioła.Wlewając powoli 50 ml wody, cały czas wyrabiamy ciasto. Kiedy połączy się w elastyczną kulę, wkładamy je do misy wysmarowanej oliwą i przykrywamy folią spożywczą. Stawiamy w ciepłym miejscu na 1,5 godziny. Następnie wykładamy ciasto do misy, dzielimy najmniejsze kuleczki i wałkujemy do uzyskania "placków". Tak rozwałkowane ciasto układamy na blasze i pieczemy przez 20 minut w temperaturze ok. 180 st. C.

Domowy kebabInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas