Piwne zawijasy z kolendrą i dymką

Piwne zawijasy z kolendrą i dymką
Piwne zawijasy z kolendrą i dymką123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. jasnego piwa
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej smakowy

- nadzienie:

  • 40 dag mięsa mielonego, np. z łopatki wołowej
  • 1 czerwona papryka
  • 4 gałązki dymki
  • 1/2 szkl. listków kolendry
  • 1/4 limonki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • szczypta mielonego kminku
  • olej
  • sól, pieprz mielony
4 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?