Reklama

Reklama

Pizza bezglutenowa z szynką, papryką i awokado

Pizza bez pszenicy - smakuje równie dobrze!

Czas przyrządzenia: ok. 1 godziny
Składniki dla: 4 osoby

Składniki na ciasto

  • 15 dag mąki kukurydzianej
  • 10 dag mąki gryczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • 100 ml wody
  • 30 dag dyni
  • sól, pieprz

Składniki na farsz

  • kulka sera mozzarella
  • szczypta suszonej czerwonej papryki
  • pieprz grubo mielony
  • 15 dag szynki (może być też salami)
  • awokado
  • szczypior, jogurt


Sposób przygotowania

1. Składniki na ciasto dokładnie wymieszaj, aż się połączą, a ciasto będzie delikatnie klejące. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce, przykryj ściereczką. Dynię obierz, pokrój w kostkę, uduś z masłem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, ułóż na formie posmarowanej tłuszczem, posmaruj masą z dyni. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
2. Mozarellę zetrzyj na tarce. Awokado i paprykę pokrój, szczypior posiekaj. Na podpieczonym spodzie układaj ser, szynkę, awokado. Wstaw do pieca na 10 minut. Podaj pizzę posypaną szczypiorkiem i polaną jogurtem.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje