Pizza bezglutenowa z szynką, papryką i awokado

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 15 dag mąki kukurydzianej
  • 10 dag mąki gryczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • 100 ml wody
  • 30 dag dyni
  • sól, pieprz
4 osoby

Składniki

na farsz

  • kulka sera mozzarella
  • szczypta suszonej czerwonej papryki
  • pieprz grubo mielony
  • 15 dag szynki (może być też salami)
  • awokado
  • szczypior, jogurt

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?