Pizza CHILI CON CARNE
Pikantna pizza.

Składniki na 6 porcji:
- łyżka oleju, - 25 dag mięsa mielonego, - 3 cebule, - ząbek czosnku, - łyżka mąki, - 50 dag krojonych pomidorów z puszki - 4 strączki chili, - sól, pieprz, - po 1 puszce (425 ml) czerwonej fasoli i kukurydzy, - 12 pomidorków koktajlowych, - opakowanie ciasta na pizzę (np. Dr.Oetkera), - 10 dag sera gouda, - 15 dag gęstej śmietany ,
Przygotowanie:
1. Mięso podsmażyć na oleju. Dodać jedną posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Oprószyć mąką, zasmażyć, dodać pomidory razem z zalewą oraz paprykę chili. Gotować 10 minut na małym ogniu, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Fasolkę przelać zimną wodą i osączyć. Kukurydzę również osączyć, włożyć razem z fasolą na patelnię z mięsem. 3. Ciasto na pizzę przygotować według przepisu na opakowaniu. Rozwałkować na blasze, obłożyć mielonym mięsem z dodatkami. Na wierzchu rozłożyć pokrojone na połówki pomidorki oraz krążki cebul. Posypać startym serem, polać kleksami śmietany. Piec około 25 minut w temp. 200 st.C. Czas przygotowania: 50 minut 1 porcja: 680 kcal