Pizza cztery sery
Nic nie smakuje bardziej, niż własnoręcznie zrobiona pizza. Ta z naszego przepisu jest wyjątkowa, bo nie zawiera glutenu. Smacznego!
Składniki:
- szklanka wody
- 2 jajka
- ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- mąka bezglutenowa
- ketchup
- 4 plasterki żółtego sera salami
- 4 plasterki sera owczego-oscypek
- opakowanie feta w kosteczkach
- opakowanie sera pleśniowego
- zioła do pizzy
- 6 zielonych oliwek
- oliwa z oliwek
- świeże listki bazylii
Sposób przygotowania:
Jajka zmiksować z mlekiem i solą, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto musi być gęste. Na patelni rozgrzać olej, wylać ciasto i usmażyć omlet z jednej strony. Odwrócić na drugą stronę posmarować ketchupem upieczony wierzch, poukładać wszystkie rodzaje sera, pokroić oliwki i plasterki ułożyć na serze, posypać ziołami. Nakryć pokrywką, dosmażyć na bardzo małym ogniu, aż stopi się ser. Gotową pizze posypać zielonymi listkami bazylii.