Pizza drobiowa na chlebie

Sposób przygotowania

1. Cebule oraz czosnek obierz, pokrój w plasterki. Chleb rozetnij na 2 blaty. 

2. Rukolę opłucz, listki dobrze osusz. Filety z kurczaka opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kurczaka. Mięso smaż przez 6 min. W połowie czasu smażenia dodaj czosnek i cebule. Posyp solą i pieprzem. 

3. Potem do mięsa dołóż koncentrat pomidorowy. Zasmaż. Wlej ok. 1/3 szklanki wody. Smaż razem jeszcze przez 3 minuty. Ciągle mieszaj. Twaróg grubo pokrusz. 

4. Na połówkach chleba rozłóż mięso. Posyp je serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 10 minut, aż ser ładnie się zrumieni. Przed podaniem pizze udekoruj listkami rukoli.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas