Reklama

Reklama

Pizza drobiowa na chlebie

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 pojedyncze filety (ok. 50 dag) z kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 20 dag twarogu
  • 1 płaski bochenek chleba
  • garść rukoli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebule oraz czosnek obierz, pokrój w plasterki. Chleb rozetnij na 2 blaty. 

2. Rukolę opłucz, listki dobrze osusz. Filety z kurczaka opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kurczaka. Mięso smaż przez 6 min. W połowie czasu smażenia dodaj czosnek i cebule. Posyp solą i pieprzem. 

3. Potem do mięsa dołóż koncentrat pomidorowy. Zasmaż. Wlej ok. 1/3 szklanki wody. Smaż razem jeszcze przez 3 minuty. Ciągle mieszaj. Twaróg grubo pokrusz. 

4. Na połówkach chleba rozłóż mięso. Posyp je serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 10 minut, aż ser ładnie się zrumieni. Przed podaniem pizze udekoruj listkami rukoli. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje